Klub Info og Træf

Dansk Datsun Klub Træf 2021

Endelig på Sjælland - med besøg fra det meste af Danmark!

Årets træf var for første gang henlagt til Sjælland, således klubbens sjællandske medlemmer havde kort vej. Stedet blev aftalt på sidste års træf, da Elsebeth og Jens tilbød at arrangere lørdages løbstur. Turen bød på masser af teknik, men også fantastisk havekunst og med afslutning på ikke mindre end Sorø Akademi.

Som sidste år indbød Dansk Datsun Klub andre japanske bilmærker til at deltage, som betød besøg af seks flotte Mazda'er fra Classic Mazda Cars og en enkelt Toyota Corona.

Sorø Sø Camping lagde plads til overnatning for dem som kom langvejs fra, herunder deltagelse fra både Fyn, Falster, Lolland og Jylland. I alt 18 flotte biler med dobbelt så mange mennesker fik en herlig vel tilrettelagt oplevelse.

Jørn Krogh introducere dagens løb
Jørn Krogh introducere dagens løb

Efter turintroduktion ved formand Jørn Krogh, kørte deltagerne gennem flot og bakket natur til Zen-Garden, en fantastisk oplevelse, 800000 ton kampesten bygget op i en have på 2,5 HA, med eksotiske planter og ikke mindst karpedamme af imponerende størrelser, selv fiskene var store!

Udsnit fra Zen-Garden
Udsnit fra Zen-Garden
Vist nok japanske karper!!
Vist nok japanske karper!!
Imponerede deltagere i Zen-Garden
Imponerede deltagere i Zen-Garden

Videre på turen til Lysen Biler i Sorø, hvor Anders Lysen havde åbnet hele virksomheden og kørt deres flotte Suzuki rallybiler frem og samtidig var vært ved dejlige sandwich og kølende drikke. Deltagerne fik et spændende foredrag om virksomheden og selvfølgelig en gennemgang af de to flotte biler. Anders gav deltagerne en god indsigt i en speciel sport med biler. Stor tak til Anders for et inspirerende besøg.

Fine japanske biler og en enkel ny
Fine japanske biler og en enkel ny
Sjælden biludstilling ved Lysen Biler
Sjælden biludstilling ved Lysen Biler
Glade træf deltagere ved Lysen Biler
Glade træf deltagere ved Lysen Biler

Herfra fortsatte kortegen til Kirkerup Kirke, hvor turleder Elsebeth fortalte om den hellige kilde, som tidligere havde haft stor effekt på helbredelse og foryngelse. Formodentlig havde flere af deltagerne og deres biler set frem til dette besøg, men desværre var kilden løbet tør og dermed ingen mulighed for lidt foryngelse af både biler og......!

Elsebeth fortæller om hellig kilde
Elsebeth fortæller om hellig kilde

Turen sluttede på Sorø Akademi, hvor en lokal guide gennemgik historien om stedet og de forskellige personer, som har været en del af akademiet gennem flere hundrede år.

Sorø Akademi kirke
Sorø Akademi kirke
Renoveringsarbejder i kirken
Renoveringsarbejder i kirken

Lørdag aften blev som sædvanlig både hyggelig og festlig med fællesspisning, lidt drillerier og historier blandt de tre deltagende bilmærker, men også med beslutning om fælles træf i 2022.

Der skal lyde en stor tak til lokale Elsebeth og Jens, som havde sammensat det imponerende program, hvor der var tænkt på mere end biler, der gav både damer og herre en uforglemmelig weekend.

                                                           Vel mødt i 2022 et andet sted i skønne Danmark.

Dansk Datsun Klub afholder træf, du er også velkommen i din japanske klassiske/veteranbil.

4. september 2021. kl. 09.30.

Sorø Sø Camping

Udbyhøjvej 10, 4180 Sorø

Program:

Kl.09.30:

Vi mødes foran pladsen udenfor Sorø Sø Camping og gør klar til dagens løb.

Vi starter med at køre til Zengarden i Vedde, en have der har en utrolig japansk arkitektur.

Jørgen har lavet haven og fortæller om havens historie og opbygning.

Der arbejdes på en aftale med Lysen Biler i Sorø, her skal vi se Suzukis rallystald og deres biler.

Frokost indtages i dette område, vi har et sted med borde/bænke og toilet.

Herfra fortsætter vi til Kirkerup Kirke, hvor der er en hellig kilde. Måske mulighed for lidt foryngelse af både biler og......

Turen slutter ved Sorø Akademi, her kan vi se haven, kirken og ikke mindst de utrolig flotte bygninger.

Hele turen er omkring 75 km. i den flotte sjællandske natur.

Vi forventer at være hjemme kl. ca. 16.00, hvor alle deltagerne hygger og deltagerne får udleveret klubbens træfmærke 2021.

Kl. 18.00:

Herefter er der mulighed for at deltage i fællesspisning og efterfølgende hyggeaften på campingpladsen, hvor dagens oplevelser helt sikkert bliver genfortalt. Medbring selv service og drikkevarer, idet vi skal være i campingpladsens fællesstue. Flot menü til kr. 115,00.

Såfremt deltagerne ønsker overnatning i weekenden kan Sorø Sø Camping kontaktes på Tlf: 57 83 02 02 eller info@soroecamping.dk.

Tilmelding senest d. 26. august 2021, til Jørn Krogh på mail: datsunklubben@gmail.com eller evt. på tlf.nr. 20 22 61 09, herunder om deltagelse i spisning og aftenhygge.

 

 Formandens julehilsen 2020

Hej

Så er året 2020 snart ved at rinde ud, da vi i foråret planlagde vores arrangementer i Classic race Aarhus, Datsun træf, og deltagelse i bilmessen i Fredericia, havde vi ikke regnet med aflysninger.

Det eneste arrangement der kunne afholdes, var Datsun træffet, og det blev omdøbt til Japaner Træf. Vi gjorde det for at få flere deltagere, og det blev en succes.

Der deltog 3 Mazda og en Toyota Corona, ud over vores egen flok af Datsun køretøjer.

Vi har fået en hilsen fra Mazda klubben og de var yderst tilfredse med træffet, og ikke mindst med den måde det blev afholdt. Se næste afsnit.

Jes Kleister havde lavet en fin rute, rundt i den spændende Vejle Ådal, tak for det Jes.

Randbøldal Camping var vores samlingspunkt på træffet, og det var også nogen af os boede, camping fatter Eigil lavede aftensmaden til os, oksesteg så mør at det kunne tygges med øjenbrynene, og det smagte himmelsk.

Hvad næste år bringer ved vi selvfølgelig ikke, vi må jo ikke mødes så mange, og når alt kommer til alt, er det jo også kun en hobby vi har, mine børnebørn siger: Alt bliver godt igen. Det venter vi så på.

Når vi kommer til januar, er det igen tid til at betale kontingent til Dansk Datsun Klub, 100 kr. Kassereren udsender en mail, til alle vedr. dette.

Hjemmesiden bliver flittig besøgt, og har fået et nyt look der passer til årstiden, det er Bent der administrerer siden, gå ind på: https://www.datsundanmark.dk/

Der er lige kommet en Datsun 1300 til salg, et godt projekt for den der kan skrue og måske svejse.

Vi skal have lavet en Facebook side til klubben, og vi mangler en medadministrator, hvis du har tid og lyst til at hjælpe med dette så henvend dig til mig.

Jeg håber at alle må få en god jul og et godt nytår.

Mvh.

Jørn Krogh


Japaner Træf 2020     HILSEN FRA CLASSIC MAZDA CARS

Det glæder os, at vi var inviteret med til Dansk Datsun Klubs årlige træf, så det i stedet blev til japaner træf. Et yderst veltilrettelagt arrangement, hvor vi fik meget at se på den 80 km. lange tur i området ved Vejle ådal.

VI fik en god snak med ligesindede japaner bilejere og mange som kom og så på bilerne de forskellige steder, hvor vi holdt pause.

Vi deltager gerne igen, en stor tak til Dansk Datsun klub.

Med venlig hilsen - Classic Mazda Cars - Hans Nielsen

28. august 2020.

            Dansk Datsun Klub's årlige træf med fint besøg.

Endelig oprandt sidste weekend i august, hvor klubbens træf for 4. år i træk skulle afholdes, denne gang i Vejle Ådal. Træffet var tilrettelagt af Jes Kleister, som tidligere har boet i området og dermed kender hele området til fingerspidserne.

Desværre var Classic Race i Århus aflyst i år, hvor klubben i 2019 udstillede med de øvrige japanske klassiske mærker med stor succes, hvorfor bestyrelsen besluttede at invitere til et fælles "Japaner-træf". Dette gav fint besøg fra Classic Mazda Club og en enkelt Toyota, som betød vi kunne beundre hinandens biler, men specielt, at flere tilskuere fik en spændende oplevelse med forskellige japanske modeller.

Præsentation af smukke biler
Præsentation af smukke biler

Med udgangspunkt på Randbøldal Camping, mødtes 12 flotte japanere og drog ud på en 80 km lang rundtur i hele Vejle Ådal. Under turen kom karavanen på 3 Mazda en enkelt Toyota Corona, samt 8 Datsun, forbi både Engelsholm Slot, Jellinge Stenene, Fårup Sø, Tørskind Grusgrav med Robert Jacobsens skulpturer og selvfølgelig gamle Bindeballe Købmandsgård på vej tilbage til campingpladsen.

Turleder Jes med udsnit af deltagerne
Turleder Jes med udsnit af deltagerne
Tørskind Grusgrav med masser af kunst!
Tørskind Grusgrav med masser af kunst!

Uanset hvor bilerne holdt parkerede blev deltagerne kontaktet af nysgerrige publikummer, som ville vide mere om bilmodellerne, som de fleste troede var uddøde for mange år siden!

Tilfældigt under besøget ved Bindeballe Købmandsgård dukkede en model op, som ingen havde set tidligere, en specialbygget japansk Nissan. Ejeren havde fundet bilen i Skotland og langt om længe fået overbevist de danske myndigheder om, at den også kunne indregistreres i Danmark.

Nissan 300 special model
Nissan 300 special model

Turen sluttede med konkurrence for alle chaufførerne med hustruer, hvor dagens oplevelser blev tjekket og gevinsterne som Au2parts havde sponsoreret blev overrakt til vinderne.

Aftenens festmiddag blev indtaget i Jagtstuen på Randbøldal Camping, hvor Eigil have kræset for godt amerikansk oksekød til alles tilfredshed.

Pigehygge og klog snak i baggrunden
Pigehygge og klog snak i baggrunden

En hyggelig weekend sammen med entusiastiske mennesker med stor kærlighed til gamle veltjente japanske hverdags biler. Alle var ved afslutningen enige om, at arrangementet havde været både sjovt, lærerigt og hyggeligt, hvorfor det igen i samme weekend 2021 skal gentages som fælles "Japaner-træf", formodentlig på Sjælland.

Tak til både Toyota og Mazda for jeres medvirken til et godt træf, håber samarbejdet kan fortsætte til gavn for alle japanske veteranbiler. På gensyn til næste års træf.

Det glæder vi os alle til i Dansk Datsun Klub.

               

 DATSUN KLUBTRÆF 29. AUGUST 2020

                Randbøldal Camping, Dalen 9, 7183 Randbøldal (mellem Billund og Kolding)

Igen i år har et par af klubbens medlemmer fundet et nyt sted til et hyggeligt og spændende klubtræf. Valget er faldet på skønne Vejle Ådal med mange mindre veje, hyggelige småbyer og specielt flere spændene seværdigheder vi skal opleve.

Bestyrelsen har i år besluttet at invitere andre japanske classikere med på turen, således vi bliver endnu flere deltagere til årets højdepunkt.

Deltagerne vælger selv hvor meget man vil/kan deltage, men lørdagens køretur kl. 10.00 er træffets højdepunkt, hvor vi i fælles trup kører en tur i den naturskønne ådal, med flere stop undervejs. Der bliver mulighed for oplevelser, frokost og selvfølgelig hygge med dækspark mm. Efter køreturen uddeles vores eftertragtede træfmærke som bevis på deltagelse i turen!

Både fredag og igen lørdag aftner (frivilligt) mødes vi i hyggeligt lag på Randbøldal Camping med god mad, masser af snak og et par gode historier.

Såfremt der ønskes overnatning, bedes hver enkelt selv reservere plads, direkte på Randbøldal Camping, tlf. 75883575. Oplys samtidig at du/I deltager i Datsun Træffet.

I alt en hyggelig weekend, hvor arrangørerne har lagt et stort arbejde i forberedelserne, som fortjener stor deltagelse.

Tilmelding til Jørn, tlf. 2022 6109, med oplysninger om bil, antal deltagere, samt omfang af deltagelse.

Bemærk: Gratis deltagelse i træffet, du/I betaler kun (billige) egne udgifter til forplejning og eventuelt ophold.

Flere oplysninger kan indhentes ved arrangørerne, Jes 60510290 og Jørn 20226109


Klubtræf 2019

Weekenden den 23. - 25. august var afsat til træf på en af Danmarks bedste campingpladser til træf. Igen i år overgik Per og hele hans personale på Krakær Camping, at gennemføre et flot  arrangement, hvor alt klappede.

Der mødte de sædvanlige fredag aften, hvor flere havde lejet hytter elle campingvogn, de sidste kom til lørdag formiddag og gennemførte løbet på ca. 100 km. Træffet havde Kolind Sund og Norddjurs som tema, hvor starten gik omkring godserne Rugård og Katholm til Torvet i Grenå, med udstilling af bilerne.

Derefter til en rigtig firlænget sundgård, hvor deltagerne blev budt velkommen af proprietær John Erichsen, som fortalte om gårdens historie og fremviste den specielle lade og hans egne veteranbiler.

Køretur videre forbi Bonderøvens ejendom, kendt fra fjernsynet og videre af støvet vej i bunden af Kolind Sund med høstende mejetærskere til den vigtige pumpestation i Fannerup. John Eriksen fortalte om vandet fra sundet, som løftes ca. 3,5 m op i Nordkanalen. Gruppen nåede også at fortære en lækker sandwich mm, inden afgang gennem naturskøn ådal og skovområder inden Bønnerup Havn blev nået.

Efter stoppet på Bønnerup Havn, stadig i flot sommervejr, gik turen sydpå via sundets hovedstad, Kolind og videre til årets hemmelige højdepunkt, fri kørsel og manøvreprøver på selveste Ring Djursland.

Alle fik en første runde på banen og forklaring af Preben om banens nuværende funktion som uddannelsessted for alt indenfor transport og øvebane for politi m.fl. Et par af bilerne blev kraftigt prøvet af på den flotte racerbane, hvor Kenneth i Datsun FII kom først over målstregen. Herefter manøvreprøver i køregården, hvor flere af deltagerne ikke helt har styr på afstand fra kofanger til stoppind!!

Stor tak til Preben for hjælp til hele turen og specielt denne del af løbet, som ellers ikke kunne lade sig gøre.

Præmierne til årets træf var sponsoreret af medlem Poul Erik, Øster Alling Auto og  trøjerne blev omgående afprøvet. Tak til Poul Erik for præmierne.

Aftenen blev brugt til middag og hyggeligt selskab og kammeratlige drillerier og en enkelt bilhandel mellem medlemmerne.

 Uden mad og drikke.... serveret i caféen på Krakær Camping.

Søndag var tid til opbrud, med deltagere fra Tåsinge, Fyn, Sønderjylland og Midtjylland, havde flere en lang og god køretur hjem i deres velkørende Datsun biler.

Klubbens fine tradition med udlevering af årets træfmærke blev i år udskudt til næste gang deltagerne mødes. Desværre var mærkerne tabt under turen, men efterfølgende genoptrykt.

Tak til alle deltagerne, højt humør under hele træffet, vel mødt igen til næste år  med forhåbentlig flere japanske biler.Klubtræf 23. - 25. august 2019 på Krakær Camping v. Ebeltoft

Alle klubbens medlemmer inviteres til det årlige træf, hvor deltagelse kan være på hele eller dele af træffet. Såfremt man ønsker at deltage i udstilling, besøg og rundtur på det nordlige Djursland, som foregår om lørdagen, er man velkommen til "kun" at deltage i dette.

Der er muligt at bestille overnatning direkte på Krakær Camping, tlf. 8636 2118, husk at oplyse "Datsuntræf" for nedsat pris på overnatning. Bestil allerede nu, da der er rift om hytter og campingvogne.

Der opkræves ikke træfgebyr for deltagelse, eneste betaling er udelukkende egenbetaling for overnatning/er og eventuel bespisning, som er muligt i caféen på pladsen.

Det endelige program udsendes på mail til alle medlemmer omkring sommerferien.


Klub træf 2018

I weekenden 24. - 26. august blev klubbens andet træf afholdt med udgangspunkt på Løgismosestrand Camping. Årets træf var planlagt af Kirsten og Lauge med assistance fra Jørn, som primært tog sig af dejlige middage til fredag og lørdag aften.

Kirsten og Lauge havde tilrettelagt en fantastisk flot og historisk køretur til Helnæs Fyr, gennem mange hyggelige Sydfynske små landsbyer, herunder Snave, videre til havnen i Fåborg med udstilling af ni flotte Datsun'er. Turen gik videre til Svendborg Havn, hvor vi fyldte godt på træffet med andre veteraner.

En helt speciel Datsun 100(1400)A deltog også i træffet og vagte ekstra opsigt, her på Fåborg Havn, hvor specielt motorrummet blev beundret. Bilen er bygget af Jørn Krogh og ejes i dag af Bøje Larsen, tidligere rallykører, selvfølgelig i Datsun.

Inden lørdagens løb havde Lauge og Kirsten givet en grundig orientering af alle seværdighederne vi skulle passere på dagens løb, herunder også Hagenskov Gods. Både det nuværende, men også resterne af det tidligere gods, som var nedbrændt for mange år siden. 

Intet træf uden hygge og god mad til alle deltagere, der deltog ni biler og 15 deltagere, hvoraf de fleste var indkvarteret i udmærkede hytter på Løgsismosestrand Camping. Pladsen råder over velegnet selskabslokale, hvor deltagerne kunne mødes til morgenmad og fik dejlige middage og hyggeligt samvær.

Hyggen fortsatte i de dejlige hytter, hvor snakken og kaffen mm, gled ned ovenpå nogle spændende oplevelser..

Et sidste tilbud fra Kirsten og Lauge på hjemturen om søndagen, hvor Skoda Museum havde Åbent Hus og træf, vi besøgte Skoda vennerne og så deres flotte veteraner.

Alle var enige om en weekend, hvor et vel tilrettelagt træf igen havde været en stor succes, som helt sikkert skal gentages i 2019, med flere af vores velholdte Datsun'er, gerne med nogle Z modeller og deres mennesker.

Klub træf 2017

I weekenden 1. - 3. september afvikledes klubbens første træf, som var henlagt til Krakær Camping, midt i Mols Bjerge på Djursland. Der var samlet forskellige modeller og 12 deltagere, som fik en fornøjelig weekend, hvor der både var fremvisning på Torvet i Ebeltoft og hyggetur til Slettehage Fyr og rundtur i Mols Bjerge.

Hertil det vigtigste, masser af hyggeligt samvær, bilsnak, god mad og rigtig godt vejr.