Klub Info og Træf

Referat Generalforsamling 23. marts 2024.

1. Dirigent: Benny valgt

2. Referent: Anni valgt

3. Jørn aflagde beretning:

Benny arrangerede i samarbejde med Tommy fra Mazda klubben, en fælles tur til Vintage Farm, der var 5 Datsun en enkelt Tr5 og en Mazda, sidstnævnte var ret vigtig, da den sponserede vores morgenmad, det var en hyggelig tur i meget fine omgivelser, stedet der bestemt er et besøg værd.

Vores træf var på Randbøldal Camping, hvor Ejgil og hans personale sørgede for rigtig god mad, vi var på en fin tur rundt i Randbøldal, med besøg ved bl.a. Harald Blåtands bro der var den længste i Danmark indtil Lillebæltsbroen blev bygget i 1935. Efterfølgende besøgte vi også "De gamles hjem", hvor vi så Lynges biler der er til salg og spiste frokosten ved pølsevognen.

Når vi står på messen i Fredericia i okt., får vi god hjælp i form af frisklavet kaffe til vores stand fra Dansk Veteran Klub, vi anbefaler kraftigt Dansk Datsun Klub's medlemmer til at være medlem af DVK, da vi er en underklub og deler blandt andet klubblad med DVK.

Jørn oplyste, at han pga. andre opgaver og hobbys ønskede at blive frigjort fra bestyrelsen og formandsposten. Se under Valg til bestyrelsen.

4. Regnskab:

Bent fremlagde regnskabet: regnskabet godkendt

Bent styrer regnskabet med hård hånd, så vi undgår for mange gebyrer til banken.

Næste års kontingent er 100 kr pr medlem/ husstand

5. Indkomne forslag:

Forslag om, at når vi inviterer andre japanerbiler med til træf, skal der betales et deltagergebyr på 100 kr, Medlemmer af klubben er gratis, forslag godkendt

6. Valg til bestyrelsen

Bent og Benny modtog genvalg for to år

Jes modtog valg og bliver bestyrelsesmedlem for et år pga. Jørn's udtræden af bestyrelsen.

Suppleanter:

Flemming Ginnerup, valgt for et år, Kenneth Villadsen, valgt for to år.

Benny overtager posten som formand efter Jørn's udtræden af bestyrelsen.

Per Døj blev genvalgt som revisor med applaus.

7. Program 2024:

Årets træf bliver afholdt d. 24. august med mulighed for overnatning i weekenden den 23.-25. august på Hotel Færgelunden i Jægerspris. Indbydelse og program er under udarbejdelse og udsendes snarest. Der kan allerede bestilles værelser på Færgelunden, Jægerspris. Henvis til Datsun træf.

Stand på Bilmessen i Fredericia den 19. og 20. okt.

8. Eventuelt:

Forslag om træf/møde omkring Hjørring

Forslag om træf på Samsø

Der blev opfordret til, at man reklamerer for træf på Facebook, og at man skriver på Facebook, hvis man kører til træf et sted og gerne vil have andre med.

Der er ca. 450 brugere af Dansk Datsun Klub på Facebook

Hjemmesiden er også godt brugt med ca. 15108 klik på forsiden og ca. 10161 klik på klubtræf.

Slutteligt overrakte Benny en gavekurv og blomster til Jørn og Githa for deres store indsats for klubben.

Generalforsamlingen afsluttet kl. 16.00 og efterfulgt af dejligt kaffebord med hjemmebagte boller, lækkert pålæg, ost og forskellige marmelader. Herefter rundvisning i værksteder og spændene Datsun biler, samt en enkelt Amerikaner.

Dirigent 27/3 2024

Anni Mørup

Nyhedsbrev Februar 2023.

Tak til alle medlemmer for kontingentbetaling 2024, herefter er vi 62 betalende medlemmer i Dansk Datsun Klub, ved sidste kontingentopkrævning var der to der valgte ikke længere at være med i klubben, deraf 1 medlem med naturlig afgang, desværre. Der er kommet 3 nye medlemmer i forbindelse med indbetalingerne, stort velkommen til jer.

Klubbens medlemmer er spredt over hele landet, det kan godt give lidt udfordringer ved forskellige aktiviteter, den "kære" bro over Storebælt skiller os desværre stadig. Derfor vil jeg gerne opfordre klubbens medlemmer på Sjælland og øerne til på eksempelvis generalforsamlingen, at komme med input til, hvordan en lands -dækkende klub kan fungere over hele landet?

Træf 2024

Der er lagt op til, at vi i år holder træf på Færgelunden i nærheden af Roskilde og planen er, at det bliver 23. - 25. august, såfremt generalforsamlingen godkender dette.

Jeg håber vi ses d. 23. marts til generalforsamling ved Kolding, Se andet opslag..

Mvh.

Jørn Krogh

Kontingentopkrævning 2024

Medlemskabet giver bl. a. mulighed for teknisk assistance, hjælp fra klubbens optegnelse over relevante reservedele, årligt træf, klubstand i Fredericia og ikke mindst masser af hyggeligt samvær.

Såfremt du har lyst til medlemskab af Dansk Datsun Klub, kan optagelse findes sted ved henvendelse til formand Jørn Krogh.

Kontingentet udgør kr. 100,00 for 2024. Kasseren udsender snarest kontingent opkrævning til alle registrerede medlemmer.

Formandens Julehilsen 2023

Hej alle sammen

Tak for et godt år i Dansk Datsun Klub.Vi er nu 60 medlemmer i klubben, og så mange er over al forventning, det er nok mange flere end vi havde regnet med da vi startede i 2017.

I år har vi været med Mazda klubben til bagagerumsmarked ved Vintage Farm, vi var hele 5 Datsun med, og så en enkelt Mazda, men lige nøjagtig den bil var meget vigtig, den medbragte vores morgenmad!!! Så sig ikke at Mazda ikke er noget bevendt.

Vores Japanertræf på Randbøldal Camping var en stor succes, Eigil`s personale serverede mad ud over al forventning, vi var stopmætte da vi rullede hjem søndag formiddag.

Turen gik rundt til nogle historiske steder, blandt andet så vi hvor Harald Blåtand byggede et broværk, de var Danmarks længste indtil Lillebæltsbroen stod færdig i 1935!!!

Tak til DE Gamles Hjem, hvor Lynge havde åbnet dørene så vi kunne se hans veteranbiler der var til salg. Så var der jo også lige en pølsevogn.

Vi havde igen en stand på Bilmessen i Fredericia, her i efteråret, Benny og Annis Datsun 120AFII var med og Flemmings Datsun 620 Pickup.

Flotte køretøjer begge 2, tak for lån af biler, og tak for at I var der hele weekenden.

Vi arbejder på et træf i nærheden af Roskilde næste år 23-24-25. august, mere information følger næste år.

Glædelig jul og et rigtig godt nytår.

Mvh.

Jørn

Dansk Datsun KlubDansk Datsun Klub, klubben med hyggelige træf….

Sidste weekend i august er et af højdepunkterne på programmet for Dansk Datsun Klub, årets træf, som i år blev afviklet med udgangspunkt fra Randbøldal Camping, midt i Vejle Ådal.

Igen i år blev træffet gennemført som et træf for alle japanske mærker, hvorfor der var udsendt invitationer til både Mazda, Toyota og Honda ejere. 11 Datsun/Nissan, tre Toyota, tre Mazda og for første gang også en Honda Prelude.

Introduktion
Introduktion

Første etape gik fra Randbøldal via små biveje til Egtvedpigens Grav, hvor deltagerne havde mulighed for at opleve den flotte informative udstilling og natur i området. De mange forskellige oplysninger og specielt årstal blev gransket af mange af deltagerne til senere brug. Solen skinnede om kap med de velholdte veteraner på parkeringspladsen ved Egtvedpigens Grav.

Bilerne er veteranerne!
Bilerne er veteranerne!

Næste stop efter flot køretur gennem bakker og dale i ådalen var fortællingen om Ravningbroen, den længste bro i Danmark, indtil Lillebæltsbroen blev indviet i 1935.

Ravningbroen blev bygget i vikingetiden under Kong Harald Blåtand, omkring år 980. Den målte hele 760 meter og krydsede Vejle Ådal på det bredeste sted, kun 10 km syd for kongesædet i Jelling.

Gammel bro og yngre deltagere!
Gammel bro og yngre deltagere!
Ahh. alle de årstal til konkurrencen.
Ahh. alle de årstal til konkurrencen.

Efter et par fine kulturelle besøg gik turen videre til endnu et fint besøg, denne gang "De gamles Hjem" i Vandel, hvor Lynge Sørensen bød velkommen til hans kombinerede museum og salgsafdeling af netop gamle veteranbiler. Efter en spændende og sjov introduktion af Lynge havde deltagerne mulighed for at bese de udstillede salgsbiler, samt få stillet sulten hos pølsemændene i den opstillede pølsevogn. Stor tak til Lynge for hans gæstfrihed.

Velkomst ved Lynge
Velkomst ved Lynge
Fin opdækning, hygge og pølser
Fin opdækning, hygge og pølser

Historien og fortiden omkring Vejle Ådal og specielt erhvervseventyret i Randbøldal fik deltagerne præsenteret af en oplagt lokalguide på Randbøldal museet, hvor flere hundrede års fabrikation af bl. a. tekstiler og papir blev studeret. Parkeringspladsen blev hurtigt omdannet til en pragtpræsentation af alle 18 flotte japanske veteranbiler.

Introduktion til Ranbøldal Museum
Introduktion til Ranbøldal Museum
Flotte Mazda'er
Flotte Mazda'er
Flotte Toyota'er og Honda Prelude
Flotte Toyota'er og Honda Prelude
Sjældent syn 11 fine Datsun/Nissan'er
Sjældent syn 11 fine Datsun/Nissan'er

Dagens køretur rundede Bindeballe Købmandsgård, hvor der var mulighed for lidt indkøb af alskens varer, herunder et meget eftertragtet lerfad og gammeldags spiselige syv tommer søm.

Dagens program blev afsluttet for alle deltagerne på campingpladsens overdækkede terrasse med kaffe og kringle, samt en hyggelig konkurrence, hvor dagens højdepunkter skulle genhuskes og indgik i besvarelserne. Ingen havde alle spørgsmålene rigtigt, men de mange sponsorerede gaver fra Au2parts gjorde stor glæde hos deltagerne. Stor tak til Tomas Dyrby, Au2parts for gaver til konkurrencen.

Kaffe og kage med konkurrence
Kaffe og kage med konkurrence
Næste generation er klar
Næste generation er klar

Et hvert træf i Dansk Datsun Klub skal altid omhandle god hygge og selvfølgelig også dejlig mad, for de deltagere som bruger hele weekenden på oplevelsen. Årets træf var ingen undtagelse, hvor Eigil og hans dygtige medarbejdere hygger om gæsterne og fremtryller fantastisk god gammeldags mad, herunder gammeldags oksesteg med tilbehør, som ikke fås bedre andre steder.

Gammeldags oksesteg mums mm.
Gammeldags oksesteg mums mm.
After hygge og pigesnak
After hygge og pigesnak

Stor tak til Githa og Jørn for et velgennemført træf, hvor både ruten, attraktionerne og hele det praktiske fungerede optimalt.

Spændende hvad næste års træf byder på, formodentlig et sted på Sjælland eller måske et sted på Sydhavsøerne. Vi ses….i 2024!

Referat Generalforsamling 1. april 2023

1. Dirigent: Benny valgt
2. Referent: Anni valgt
3. Jørn aflagde beretning:
Årstræffet blev afholdt i Bogense, der var meget travlt fra hotel-
lets side og ikke helt styr på tingene mht. hvornår der lige var kaffe
osv, men god mad, og nemt med morgen buffet.
Fint fremmøde med 16 biler, vi var rundt på Nordfyn og så natur-
projekt, Hofmansgave med kartoffelmuseum, Glavendrupstenen
der har Danmarks længste runeindskrift, frokost med sandwich, in-
den vi besøgte Thorkild Greve og hans private samling traktorer,
redskaber og stationære motorer.
Messen i Fredericia var godt besøgt, fik nye medlemmer, solgt og
uddelt håndbøger, som Jes og Mathias har hentet i Holbæk, fik og-
så nogle nye reservedele.
Den 1. april 2023 er der 54 medlemmer i klubben.
Der er 222 medlemmer af Facebook, flest danskere men også
udlændinge, siden fungerer godt.
Vi kunne godt tænke os at nogle medlemmer laver årstræffet, i
deres område, det er lidt lettere hvis man er lokal kendt.

4. Bent fremlagde regnskabet, det blev godkendt. Næste års kon-
tingent er 100 kr. Håndbøgerne som nævnt i beretningen står på
Djursland
5. Ingen indkomne forslag.
6. Valg: Jørn er genvalgt, suppleanter Jes og Lauge er genvalgt og
revisor Per Døj er genvalgt.
7. Næste års program:
Benny og Tommy fra Classic Mazda Cars laver fællestur til "Vin-
tage Farm" i Brørup, d. 21. maj. Mazda klubben er vært med
morgen brød, HUSK tilmelding senest d. 17. maj. Se hjemme-
side.
Japanertræf 2023 bliver afholdt på Randbøldal Camping, sidste
weekend i august. Jes og Jørn laver turen.
Træf 2024 afholdes på Sjælland / Lolland, Jørn kontakter Boye
og Kenneth assisterer. Dermed bliver der skiftet mellem landsde-
lene. Standen på Fredericia Veteranmesse den 21-22 okt. er be-
stilt.

8. Hjemmesiden koster 900 kr årligt og bliver brugt til information,
de sidste 12 mdr. har der været ca. 15738 klik på forsiden, stati-
stikken siger at den bliver brugt, men primært er det Facebook,
der bliver brugt. Der er offentlig sommertræf i Svendborg først i
juni, hvis nogle har lyst, datoen kommer på Facebook når vi
nærmer os.
Godkendt, 4. april 2023, Bent Nielsen

Julehilsen 2022

Kære alle sammen.

Vores biler er sat i vinterhi, og venter på foråret, de står forhåbentlig tørt og godt, de har gjort det godt i den forløbne sæson.

På træffet i Bogense var vi 16 japanerbiler, flest Datsun selvfølgelig, konceptet med hotelovernatning var noget nyt, og det gik over al forventning, det er sikkert ikke sidste gang vi prøver det.

Den ene Datsun 100A der deltog, fik nummerplader på undervejs til træffet, den var så nyregistreret, som den kunne være, den var blevet synet dagen forinden!!!

Selve turen rundt på Nordfyn var ca. 90 km, og vi fik vist set lidt for enhver smag.

Næste års træf bliver formodentlig i Jylland et sted.

Oktober måned var vi igen på Fredericia Bilmesse, og igen med 3 køretøjer, Datsun 100A sedan, Datsun 1600 og en Datsun Fairlady 1600.

Vi havde mange besøgende på standen, det er altid spændende at møde andre bilnørder, og ikke mindst medlemmer af vores egen lille klub.

Mon ikke vi er at finde på næste års efterårsmesse!!

Her kort før jul kom vi op på 50 medlemmer, det er rigtig fint taget i betragtning at vi startede i 2017.

Glædelig jul og godt nytår.

Bestyrelsen i Dansk Datsun Klub

Dansk Datsun Klub fejre fem års fødselsdag -med træf nummer seks!

Foreningen blev dannet i foråret 2017, som underklub af Dansk Veteranbil Klub og nåede første år at stable et træf på benene, derfor seks træf på fem år!

Klubben havde i år udset det nordlige Fyn som udgangspunkt, hvor Bogense Hotel blev valgt til overnatning og udgangspunkt for lørdagens løb. De sidste tre år har Dansk Datsun Klub valgt at indbyde andre japanske veteraner, altså bilerne med friske fører og fruer.

Formanden gennemgår dagens løb
Formanden gennemgår dagens løb

Dette har betydet et godt samarbejde og deltagelse fra Classic Mazda Cars og et par fine Toyota'er, som også deltager i det klubben kalder "Årets Japanertræf".

Sjælden Fairlady på træf 2022
Sjælden Fairlady på træf 2022

I år startede 16 forskellige japanske veteranbiler (se billede i toppen) ud på en velforberedt rute, med inspiration fra Bogense Turistbureau og tilpasset af Githa og Jørn. Ruten var på ca. 90 km. og kom forbi både Gyldensteen Strand, Hofmansgave Park, Glavendrupstenen, hvor klubben var vært ved sandwich og vand. Turen fortsatte til TG Motorcenter ved Thorkild Greve's flotte museum med bl. a. flere veterantraktorer og gamle landbrugsmaskiner. Thorkild og frue havde fyldt kaffekanderne og kagerne var bagte inden vi ankom, så et rigtig hyggeligt besøg, med stor tak til Thorkild og frue.

Frokost i det grønne
Frokost i det grønne
Glavendrup Stenen
Glavendrup Stenen
DK's ældste Datsun med passengere.
DK's ældste Datsun med passengere.

Løbet blev afsluttet på Bogense Hotel med afvikling af konkurrence, hvor mange årstal fra dagens program skulle huskes for at udløse flotte præmier, sponsoreret af Au2Parts, Vejen. Der var trøstpræmier til de fleste, gamle Datsun nøgleringe, samlet og sponsoreret af klubmedlem Flemming Rasmussen, Grenå. Stor tak til begge sponsorer.

Dagen blev afsluttet med udsøgt fire retters menu i egen del af restauranten på Bogense Hotel, hvor det for flere af deltagerne blev lidt sent inden sengetid.

Kaffe og konkurrence på Bogense Hotel
Kaffe og konkurrence på Bogense Hotel
Velmødt 2023, et nyt sted i Danmark.
Velmødt 2023, et nyt sted i Danmark.

Klubben får stadig nye medlemmer og heldigvis flere kørende biler, hvorved klubben har ca. 50 kørende Datsun'er. Der var til årets træf to helt nyrestaurerede biler, en Datsun 100A, som blev synet dagen før træffet og fik nummerpladerne på undervejs til Bogense og en Datsun 160J sedan, eneste eksemplar i Danmark.
Velkommen til Jubilæumstræf 2022.

Endnu en gang er det lykkedes at finde et nyt og spændene sted til vores fælles træf med japanske veteranbiler.

Denne gang faldt valget på Nordfyn med udgangspunkt i hyggelige Bogense.

Foreløbigt program:

Dansk Datsun Klub's Jubilæums Træf 2022 på Nordfyn.

Dansk Datsun Klub inviterer til det årlige træf for alle japanske veteranbiler.

Træffet foregår d. 27. august 2022 med start kl. 9.30 fra P pladsen, Hotelpassagen, 5400 Bogense.

Der bliver tilrettelagt en spændende rute i det flotte nordfynske landskab med flere stop undervejs med hyggelige besøg på forskellige seværdigheder.

Som sædvanligt bliver der mulighed for overnatning i forbindelse med træffet, i år har vi lavet aftale med Bogense Hotel, som kan tilbyde følgende:

Fredag ved ankomst serveres kaffe og kage, aften serveres 2 retters middag, samt overnatning og morgenmad.

Lørdag serveres velkomstdrink inden 4 retters sæsonmenu, fri øl, vand og vin i 3 timer, samt kaffe m. 1 cognac eller likør efter middagen. Overnatning med morgenmad.

I alt for to overnatninger inklusiv ovenstående, pr. person i delt dobbeltværelse: kr. 1.157,50.

For dem som alene ønsker at deltage i spisningen fredag aften er prisen kr. 179,00 pr. person. Drikkevarer afregnes separat for alle fredag.

For dem som alene ønsker at deltage lørdag aften med fire retters middag med all inclusive er prisen kr. 425,00 pr person.

Værelserne ligger i hovedbygningen med bad og toilet på gangen. Der er fri parkeringsplads bag hotellet, adressen er Hotelpassagen, 5400 Bogense. Der er et begrænset antal værelser til rådighed, så først til mølle...

Hurtig tilmelding til overnatninger med spisning er nødvendig. Bestilling direkte til Bogense Hotel, tlf. 64 81 11 08 eller info@bogensehotel.dk, oplys deltagelse i "Japanertræf 2022" ved bestilling. Ønskes anden sammensætning skal dette aftales direkte med Bogense Hotel.

Tilmelding til gratis deltagelse i løbet, samt tilmeldinger til spisning/er uden overnatning, direkte til Jørn Krogh, 20 22 61 09, senest d. 21. august 2022.

Fælles turafslutning ved ankomst til Bogense Hotel med overrækkelse af årets turmærke mm.

Klubben blev etableret i marts måned 2017, hvor tidligere træf har været afholdt forskellige steder i Danmark, denne gang midt i Danmark. Derfor er det bestyrelsens håb, med ovenstående billige arrangement, at mange medlemmer vil deltage og festlig gøre det lille jubilæum med højt humør og flotte japanske biler i Bogense og omegn.

Velmødt i Bogense 2022.

Referat Generalforsamling 2. april 2022

1. Valg af dirigent

Benny valgt

2. Valg af referent

Anni valgt

3. Beretning

Jørn aflagde årsberetning

4. Regnskab og næste års kontingent

Bent gennemgik regnskabet, det blev godkendt

Næste års kontingent er fortsat 100 kr.

5. Indkomne forslag

Jørn fremlagde rettelse i vedtægterne vedr. der skal stå Datsun / Nissan, det blev godkendt

6. Valg af medlemmer

Bent og Benny modtog genvalg

suppleanter

Lauge og Jes modtog genvalg

Revisor Per Døj genvalgt som revisor

7. Næste års program

Program 2022

Japaner træf afholdes den 26-27-28 august 2022 på Nordfyn (Jes og Bent mfl.)

Stand på Stumpe og Veteran messe i Fredericia den 22-23 okt. 2022

Japanertræf 2023 på Gl Ålbo camping. (Benny)

8. Evt.

Hjemmesiden koster ca. 600 kr årligt og er godt besøgt de seneste 12 mdr. med ca. 26000 klik, de 21684 på forsiden, de resterende fordelt på undertitler

Generalforsamlingen blev afholdt hos Mette og Jes i Fredericia, hvor kaffebordet med nybagte boller, ost og pålæg, suppleret med cupcakes fra Jørn's hjemmebageri, stod klar for de fremmødte


Dansk Datsun Klub Træf 2021

Endelig på Sjælland - med besøg fra det meste af Danmark!

Årets træf var for første gang henlagt til Sjælland, således klubbens sjællandske medlemmer havde kort vej. Stedet blev aftalt på sidste års træf, da Elsebeth og Jens tilbød at arrangere lørdages løbstur. Turen bød på masser af teknik, men også fantastisk havekunst og med afslutning på ikke mindre end Sorø Akademi.

Som sidste år indbød Dansk Datsun Klub andre japanske bilmærker til at deltage, som betød besøg af seks flotte Mazda'er fra Classic Mazda Cars og en enkelt Toyota Corona.

Sorø Sø Camping lagde plads til overnatning for dem som kom langvejs fra, herunder deltagelse fra både Fyn, Falster, Lolland og Jylland. I alt 18 flotte biler med dobbelt så mange mennesker fik en herlig vel tilrettelagt oplevelse.

Jørn Krogh introducere dagens løb
Jørn Krogh introducere dagens løb

Efter turintroduktion ved formand Jørn Krogh, kørte deltagerne gennem flot og bakket natur til Zen-Garden, en fantastisk oplevelse, 800000 ton kampesten bygget op i en have på 2,5 HA, med eksotiske planter og ikke mindst karpedamme af imponerende størrelser, selv fiskene var store!

Udsnit fra Zen-Garden
Udsnit fra Zen-Garden
Vist nok japanske karper!!
Vist nok japanske karper!!
Imponerede deltagere i Zen-Garden
Imponerede deltagere i Zen-Garden

Videre på turen til Lysen Biler i Sorø, hvor Anders Lysen havde åbnet hele virksomheden og kørt deres flotte Suzuki rallybiler frem og samtidig var vært ved dejlige sandwich og kølende drikke. Deltagerne fik et spændende foredrag om virksomheden og selvfølgelig en gennemgang af de to flotte biler. Anders gav deltagerne en god indsigt i en speciel sport med biler. Stor tak til Anders for et inspirerende besøg.

Fine japanske biler og en enkel ny
Fine japanske biler og en enkel ny
Sjælden biludstilling ved Lysen Biler
Sjælden biludstilling ved Lysen Biler
Glade træf deltagere ved Lysen Biler
Glade træf deltagere ved Lysen Biler

Herfra fortsatte kortegen til Kirkerup Kirke, hvor turleder Elsebeth fortalte om den hellige kilde, som tidligere havde haft stor effekt på helbredelse og foryngelse. Formodentlig havde flere af deltagerne og deres biler set frem til dette besøg, men desværre var kilden løbet tør og dermed ingen mulighed for lidt foryngelse af både biler og......!

Elsebeth fortæller om hellig kilde
Elsebeth fortæller om hellig kilde

Turen sluttede på Sorø Akademi, hvor en lokal guide gennemgik historien om stedet og de forskellige personer, som har været en del af akademiet gennem flere hundrede år.

Sorø Akademi kirke
Sorø Akademi kirke
Renoveringsarbejder i kirken
Renoveringsarbejder i kirken

Lørdag aften blev som sædvanlig både hyggelig og festlig med fællesspisning, lidt drillerier og historier blandt de tre deltagende bilmærker, men også med beslutning om fælles træf i 2022.

Der skal lyde en stor tak til lokale Elsebeth og Jens, som havde sammensat det imponerende program, hvor der var tænkt på mere end biler, der gav både damer og herre en uforglemmelig weekend.

                                                           Vel mødt i 2022 et andet sted i skønne Danmark.

Dansk Datsun Klub afholder træf, du er også velkommen i din japanske klassiske/veteranbil.

4. september 2021. kl. 09.30.

Sorø Sø Camping

Udbyhøjvej 10, 4180 Sorø

Program:

Kl.09.30:

Vi mødes foran pladsen udenfor Sorø Sø Camping og gør klar til dagens løb.

Vi starter med at køre til Zengarden i Vedde, en have der har en utrolig japansk arkitektur.

Jørgen har lavet haven og fortæller om havens historie og opbygning.

Der arbejdes på en aftale med Lysen Biler i Sorø, her skal vi se Suzukis rallystald og deres biler.

Frokost indtages i dette område, vi har et sted med borde/bænke og toilet.

Herfra fortsætter vi til Kirkerup Kirke, hvor der er en hellig kilde. Måske mulighed for lidt foryngelse af både biler og......

Turen slutter ved Sorø Akademi, her kan vi se haven, kirken og ikke mindst de utrolig flotte bygninger.

Hele turen er omkring 75 km. i den flotte sjællandske natur.

Vi forventer at være hjemme kl. ca. 16.00, hvor alle deltagerne hygger og deltagerne får udleveret klubbens træfmærke 2021.

Kl. 18.00:

Herefter er der mulighed for at deltage i fællesspisning og efterfølgende hyggeaften på campingpladsen, hvor dagens oplevelser helt sikkert bliver genfortalt. Medbring selv service og drikkevarer, idet vi skal være i campingpladsens fællesstue. Flot menü til kr. 115,00.

Såfremt deltagerne ønsker overnatning i weekenden kan Sorø Sø Camping kontaktes på Tlf: 57 83 02 02 eller info@soroecamping.dk.

Tilmelding senest d. 26. august 2021, til Jørn Krogh på mail: datsunklubben@gmail.com eller evt. på tlf.nr. 20 22 61 09, herunder om deltagelse i spisning og aftenhygge.

 

 Formandens julehilsen 2020

Hej

Så er året 2020 snart ved at rinde ud, da vi i foråret planlagde vores arrangementer i Classic race Aarhus, Datsun træf, og deltagelse i bilmessen i Fredericia, havde vi ikke regnet med aflysninger.

Det eneste arrangement der kunne afholdes, var Datsun træffet, og det blev omdøbt til Japaner Træf. Vi gjorde det for at få flere deltagere, og det blev en succes.

Der deltog 3 Mazda og en Toyota Corona, ud over vores egen flok af Datsun køretøjer.

Vi har fået en hilsen fra Mazda klubben og de var yderst tilfredse med træffet, og ikke mindst med den måde det blev afholdt. Se næste afsnit.

Jes Kleister havde lavet en fin rute, rundt i den spændende Vejle Ådal, tak for det Jes.

Randbøldal Camping var vores samlingspunkt på træffet, og det var også nogen af os boede, camping fatter Eigil lavede aftensmaden til os, oksesteg så mør at det kunne tygges med øjenbrynene, og det smagte himmelsk.

Hvad næste år bringer ved vi selvfølgelig ikke, vi må jo ikke mødes så mange, og når alt kommer til alt, er det jo også kun en hobby vi har, mine børnebørn siger: Alt bliver godt igen. Det venter vi så på.

Når vi kommer til januar, er det igen tid til at betale kontingent til Dansk Datsun Klub, 100 kr. Kassereren udsender en mail, til alle vedr. dette.

Hjemmesiden bliver flittig besøgt, og har fået et nyt look der passer til årstiden, det er Bent der administrerer siden, gå ind på: https://www.datsundanmark.dk/

Der er lige kommet en Datsun 1300 til salg, et godt projekt for den der kan skrue og måske svejse.

Vi skal have lavet en Facebook side til klubben, og vi mangler en medadministrator, hvis du har tid og lyst til at hjælpe med dette så henvend dig til mig.

Jeg håber at alle må få en god jul og et godt nytår.

Mvh.

Jørn Krogh


Japaner Træf 2020     HILSEN FRA CLASSIC MAZDA CARS

Det glæder os, at vi var inviteret med til Dansk Datsun Klubs årlige træf, så det i stedet blev til japaner træf. Et yderst veltilrettelagt arrangement, hvor vi fik meget at se på den 80 km. lange tur i området ved Vejle ådal.

VI fik en god snak med ligesindede japaner bilejere og mange som kom og så på bilerne de forskellige steder, hvor vi holdt pause.

Vi deltager gerne igen, en stor tak til Dansk Datsun klub.

Med venlig hilsen - Classic Mazda Cars - Hans Nielsen

28. august 2020.

            Dansk Datsun Klub's årlige træf med fint besøg.

Endelig oprandt sidste weekend i august, hvor klubbens træf for 4. år i træk skulle afholdes, denne gang i Vejle Ådal. Træffet var tilrettelagt af Jes Kleister, som tidligere har boet i området og dermed kender hele området til fingerspidserne.

Desværre var Classic Race i Århus aflyst i år, hvor klubben i 2019 udstillede med de øvrige japanske klassiske mærker med stor succes, hvorfor bestyrelsen besluttede at invitere til et fælles "Japaner-træf". Dette gav fint besøg fra Classic Mazda Club og en enkelt Toyota, som betød vi kunne beundre hinandens biler, men specielt, at flere tilskuere fik en spændende oplevelse med forskellige japanske modeller.

Præsentation af smukke biler
Præsentation af smukke biler

Med udgangspunkt på Randbøldal Camping, mødtes 12 flotte japanere og drog ud på en 80 km lang rundtur i hele Vejle Ådal. Under turen kom karavanen på 3 Mazda en enkelt Toyota Corona, samt 8 Datsun, forbi både Engelsholm Slot, Jellinge Stenene, Fårup Sø, Tørskind Grusgrav med Robert Jacobsens skulpturer og selvfølgelig gamle Bindeballe Købmandsgård på vej tilbage til campingpladsen.

Turleder Jes med udsnit af deltagerne
Turleder Jes med udsnit af deltagerne
Tørskind Grusgrav med masser af kunst!
Tørskind Grusgrav med masser af kunst!

Uanset hvor bilerne holdt parkerede blev deltagerne kontaktet af nysgerrige publikummer, som ville vide mere om bilmodellerne, som de fleste troede var uddøde for mange år siden!

Tilfældigt under besøget ved Bindeballe Købmandsgård dukkede en model op, som ingen havde set tidligere, en specialbygget japansk Nissan. Ejeren havde fundet bilen i Skotland og langt om længe fået overbevist de danske myndigheder om, at den også kunne indregistreres i Danmark.

Nissan 300 special model
Nissan 300 special model

Turen sluttede med konkurrence for alle chaufførerne med hustruer, hvor dagens oplevelser blev tjekket og gevinsterne som Au2parts havde sponsoreret blev overrakt til vinderne.

Aftenens festmiddag blev indtaget i Jagtstuen på Randbøldal Camping, hvor Eigil have kræset for godt amerikansk oksekød til alles tilfredshed.

Pigehygge og klog snak i baggrunden
Pigehygge og klog snak i baggrunden

En hyggelig weekend sammen med entusiastiske mennesker med stor kærlighed til gamle veltjente japanske hverdags biler. Alle var ved afslutningen enige om, at arrangementet havde været både sjovt, lærerigt og hyggeligt, hvorfor det igen i samme weekend 2021 skal gentages som fælles "Japaner-træf", formodentlig på Sjælland.

Tak til både Toyota og Mazda for jeres medvirken til et godt træf, håber samarbejdet kan fortsætte til gavn for alle japanske veteranbiler. På gensyn til næste års træf.

Det glæder vi os alle til i Dansk Datsun Klub.

               

 DATSUN KLUBTRÆF 29. AUGUST 2020

                Randbøldal Camping, Dalen 9, 7183 Randbøldal (mellem Billund og Kolding)

Igen i år har et par af klubbens medlemmer fundet et nyt sted til et hyggeligt og spændende klubtræf. Valget er faldet på skønne Vejle Ådal med mange mindre veje, hyggelige småbyer og specielt flere spændene seværdigheder vi skal opleve.

Bestyrelsen har i år besluttet at invitere andre japanske classikere med på turen, således vi bliver endnu flere deltagere til årets højdepunkt.

Deltagerne vælger selv hvor meget man vil/kan deltage, men lørdagens køretur kl. 10.00 er træffets højdepunkt, hvor vi i fælles trup kører en tur i den naturskønne ådal, med flere stop undervejs. Der bliver mulighed for oplevelser, frokost og selvfølgelig hygge med dækspark mm. Efter køreturen uddeles vores eftertragtede træfmærke som bevis på deltagelse i turen!

Både fredag og igen lørdag aftner (frivilligt) mødes vi i hyggeligt lag på Randbøldal Camping med god mad, masser af snak og et par gode historier.

Såfremt der ønskes overnatning, bedes hver enkelt selv reservere plads, direkte på Randbøldal Camping, tlf. 75883575. Oplys samtidig at du/I deltager i Datsun Træffet.

I alt en hyggelig weekend, hvor arrangørerne har lagt et stort arbejde i forberedelserne, som fortjener stor deltagelse.

Tilmelding til Jørn, tlf. 2022 6109, med oplysninger om bil, antal deltagere, samt omfang af deltagelse.

Bemærk: Gratis deltagelse i træffet, du/I betaler kun (billige) egne udgifter til forplejning og eventuelt ophold.

Flere oplysninger kan indhentes ved arrangørerne, Jes 60510290 og Jørn 20226109


Klubtræf 2019

Weekenden den 23. - 25. august var afsat til træf på en af Danmarks bedste campingpladser til træf. Igen i år overgik Per og hele hans personale på Krakær Camping, at gennemføre et flot  arrangement, hvor alt klappede.

Der mødte de sædvanlige fredag aften, hvor flere havde lejet hytter elle campingvogn, de sidste kom til lørdag formiddag og gennemførte løbet på ca. 100 km. Træffet havde Kolind Sund og Norddjurs som tema, hvor starten gik omkring godserne Rugård og Katholm til Torvet i Grenå, med udstilling af bilerne.

Derefter til en rigtig firlænget sundgård, hvor deltagerne blev budt velkommen af proprietær John Erichsen, som fortalte om gårdens historie og fremviste den specielle lade og hans egne veteranbiler.

Køretur videre forbi Bonderøvens ejendom, kendt fra fjernsynet og videre af støvet vej i bunden af Kolind Sund med høstende mejetærskere til den vigtige pumpestation i Fannerup. John Eriksen fortalte om vandet fra sundet, som løftes ca. 3,5 m op i Nordkanalen. Gruppen nåede også at fortære en lækker sandwich mm, inden afgang gennem naturskøn ådal og skovområder inden Bønnerup Havn blev nået.

Efter stoppet på Bønnerup Havn, stadig i flot sommervejr, gik turen sydpå via sundets hovedstad, Kolind og videre til årets hemmelige højdepunkt, fri kørsel og manøvreprøver på selveste Ring Djursland.

Alle fik en første runde på banen og forklaring af Preben om banens nuværende funktion som uddannelsessted for alt indenfor transport og øvebane for politi m.fl. Et par af bilerne blev kraftigt prøvet af på den flotte racerbane, hvor Kenneth i Datsun FII kom først over målstregen. Herefter manøvreprøver i køregården, hvor flere af deltagerne ikke helt har styr på afstand fra kofanger til stoppind!!

Stor tak til Preben for hjælp til hele turen og specielt denne del af løbet, som ellers ikke kunne lade sig gøre.

Præmierne til årets træf var sponsoreret af medlem Poul Erik, Øster Alling Auto og  trøjerne blev omgående afprøvet. Tak til Poul Erik for præmierne.

Aftenen blev brugt til middag og hyggeligt selskab og kammeratlige drillerier og en enkelt bilhandel mellem medlemmerne.

 Uden mad og drikke.... serveret i caféen på Krakær Camping.

Søndag var tid til opbrud, med deltagere fra Tåsinge, Fyn, Sønderjylland og Midtjylland, havde flere en lang og god køretur hjem i deres velkørende Datsun biler.

Klubbens fine tradition med udlevering af årets træfmærke blev i år udskudt til næste gang deltagerne mødes. Desværre var mærkerne tabt under turen, men efterfølgende genoptrykt.

Tak til alle deltagerne, højt humør under hele træffet, vel mødt igen til næste år  med forhåbentlig flere japanske biler.Klubtræf 23. - 25. august 2019 på Krakær Camping v. Ebeltoft

Alle klubbens medlemmer inviteres til det årlige træf, hvor deltagelse kan være på hele eller dele af træffet. Såfremt man ønsker at deltage i udstilling, besøg og rundtur på det nordlige Djursland, som foregår om lørdagen, er man velkommen til "kun" at deltage i dette.

Der er muligt at bestille overnatning direkte på Krakær Camping, tlf. 8636 2118, husk at oplyse "Datsuntræf" for nedsat pris på overnatning. Bestil allerede nu, da der er rift om hytter og campingvogne.

Der opkræves ikke træfgebyr for deltagelse, eneste betaling er udelukkende egenbetaling for overnatning/er og eventuel bespisning, som er muligt i caféen på pladsen.

Det endelige program udsendes på mail til alle medlemmer omkring sommerferien.


Klub træf 2018

I weekenden 24. - 26. august blev klubbens andet træf afholdt med udgangspunkt på Løgismosestrand Camping. Årets træf var planlagt af Kirsten og Lauge med assistance fra Jørn, som primært tog sig af dejlige middage til fredag og lørdag aften.

Kirsten og Lauge havde tilrettelagt en fantastisk flot og historisk køretur til Helnæs Fyr, gennem mange hyggelige Sydfynske små landsbyer, herunder Snave, videre til havnen i Fåborg med udstilling af ni flotte Datsun'er. Turen gik videre til Svendborg Havn, hvor vi fyldte godt på træffet med andre veteraner.

En helt speciel Datsun 100(1400)A deltog også i træffet og vagte ekstra opsigt, her på Fåborg Havn, hvor specielt motorrummet blev beundret. Bilen er bygget af Jørn Krogh og ejes i dag af Bøje Larsen, tidligere rallykører, selvfølgelig i Datsun.

Inden lørdagens løb havde Lauge og Kirsten givet en grundig orientering af alle seværdighederne vi skulle passere på dagens løb, herunder også Hagenskov Gods. Både det nuværende, men også resterne af det tidligere gods, som var nedbrændt for mange år siden. 

Intet træf uden hygge og god mad til alle deltagere, der deltog ni biler og 15 deltagere, hvoraf de fleste var indkvarteret i udmærkede hytter på Løgsismosestrand Camping. Pladsen råder over velegnet selskabslokale, hvor deltagerne kunne mødes til morgenmad og fik dejlige middage og hyggeligt samvær.

Hyggen fortsatte i de dejlige hytter, hvor snakken og kaffen mm, gled ned ovenpå nogle spændende oplevelser..

Et sidste tilbud fra Kirsten og Lauge på hjemturen om søndagen, hvor Skoda Museum havde Åbent Hus og træf, vi besøgte Skoda vennerne og så deres flotte veteraner.

Alle var enige om en weekend, hvor et vel tilrettelagt træf igen havde været en stor succes, som helt sikkert skal gentages i 2019, med flere af vores velholdte Datsun'er, gerne med nogle Z modeller og deres mennesker.

Klub træf 2017

I weekenden 1. - 3. september afvikledes klubbens første træf, som var henlagt til Krakær Camping, midt i Mols Bjerge på Djursland. Der var samlet forskellige modeller og 12 deltagere, som fik en fornøjelig weekend, hvor der både var fremvisning på Torvet i Ebeltoft og hyggetur til Slettehage Fyr og rundtur i Mols Bjerge.

Hertil det vigtigste, masser af hyggeligt samvær, bilsnak, god mad og rigtig godt vejr.