Klub træf

28. august 2020.

            Dansk Datsun Klub's årlige træf med fint besøg.

Endelig oprandt sidste weekend i august, hvor klubbens træf for 4. år i træk skulle afholdes, denne gang i Vejle Ådal. Træffet var tilrettelagt af Jes Kleister, som tidligere har boet i området og dermed kender hele området til fingerspidserne.

Desværre var Classic Race i Århus aflyst i år, hvor klubben i 2019 udstillede med de øvrige japanske klassiske mærker med stor succes, hvorfor bestyrelsen besluttede at invitere til et fælles "Japaner-træf". Dette gav fint besøg fra Classic Mazda Club og en enkelt Toyota, som betød vi kunne beundre hinandens biler, men specielt, at flere tilskuere fik en spændende oplevelse med forskellige japanske modeller.

Præsentation af smukke biler
Præsentation af smukke biler

Med udgangspunkt på Randbøldal Camping, mødtes 12 flotte japanere og drog ud på en 80 km lang rundtur i hele Vejle Ådal. Under turen kom karavanen på 3 Mazda en enkelt Toyota Corona, samt 8 Datsun, forbi både Engelsholm Slot, Jellinge Stenene, Fårup Sø, Tørskind Grusgrav med Robert Jacobsens skulpturer og selvfølgelig gamle Bindeballe Købmandsgård på vej tilbage til campingpladsen.

Turleder Jes med udsnit af deltagerne
Turleder Jes med udsnit af deltagerne
Tørskind Grusgrav med masser af kunst!
Tørskind Grusgrav med masser af kunst!

Uanset hvor bilerne holdt parkerede blev deltagerne kontaktet af nysgerrige publikummer, som ville vide mere om bilmodellerne, som de fleste troede var uddøde for mange år siden!

Tilfældigt under besøget ved Bindeballe Købmandsgård dukkede en model op, som ingen havde set tidligere, en specialbygget japansk Nissan. Ejeren havde fundet bilen i Skotland og langt om længe fået overbevist de danske myndigheder om, at den også kunne indregistreres i Danmark.

Nissan 300 special model
Nissan 300 special model

Turen sluttede med konkurrence for alle chaufførerne med hustruer, hvor dagens oplevelser blev tjekket og gevinsterne som Au2parts havde sponsoreret blev overrakt til vinderne.

Aftenens festmiddag blev indtaget i Jagtstuen på Randbøldal Camping, hvor Eigil have kræset for godt amerikansk oksekød til alles tilfredshed.

Pigehygge og klog snak i baggrunden
Pigehygge og klog snak i baggrunden

En hyggelig weekend sammen med entusiastiske mennesker med stor kærlighed til gamle veltjente japanske hverdags biler. Alle var ved afslutningen enige om, at arrangementet havde været både sjovt, lærerigt og hyggeligt, hvorfor det igen i samme weekend 2021 skal gentages som fælles "Japaner-træf", formodentlig på Sjælland.

Tak til både Toyota og Mazda for jeres medvirken til et godt træf, håber samarbejdet kan fortsætte til gavn for alle japanske veteranbiler. På gensyn til næste års træf.

Det glæder vi os alle til i Dansk Datsun Klub.

               

 DATSUN KLUBTRÆF 29. AUGUST 2020

                Randbøldal Camping, Dalen 9, 7183 Randbøldal (mellem Billund og Kolding)

Igen i år har et par af klubbens medlemmer fundet et nyt sted til et hyggeligt og spændende klubtræf. Valget er faldet på skønne Vejle Ådal med mange mindre veje, hyggelige småbyer og specielt flere spændene seværdigheder vi skal opleve.

Bestyrelsen har i år besluttet at invitere andre japanske classikere med på turen, således vi bliver endnu flere deltagere til årets højdepunkt.

Deltagerne vælger selv hvor meget man vil/kan deltage, men lørdagens køretur kl. 10.00 er træffets højdepunkt, hvor vi i fælles trup kører en tur i den naturskønne ådal, med flere stop undervejs. Der bliver mulighed for oplevelser, frokost og selvfølgelig hygge med dækspark mm. Efter køreturen uddeles vores eftertragtede træfmærke som bevis på deltagelse i turen!

Både fredag og igen lørdag aftner (frivilligt) mødes vi i hyggeligt lag på Randbøldal Camping med god mad, masser af snak og et par gode historier.

Såfremt der ønskes overnatning, bedes hver enkelt selv reservere plads, direkte på Randbøldal Camping, tlf. 75883575. Oplys samtidig at du/I deltager i Datsun Træffet.

I alt en hyggelig weekend, hvor arrangørerne har lagt et stort arbejde i forberedelserne, som fortjener stor deltagelse.

Tilmelding til Jørn, tlf. 2022 6109, med oplysninger om bil, antal deltagere, samt omfang af deltagelse.

Bemærk: Gratis deltagelse i træffet, du/I betaler kun (billige) egne udgifter til forplejning og eventuelt ophold.

Flere oplysninger kan indhentes ved arrangørerne, Jes 60510290 og Jørn 20226109


Klubtræf 2019

Weekenden den 23. - 25. august var afsat til træf på en af Danmarks bedste campingpladser til træf. Igen i år overgik Per og hele hans personale på Krakær Camping, at gennemføre et flot  arrangement, hvor alt klappede.

Der mødte de sædvanlige fredag aften, hvor flere havde lejet hytter elle campingvogn, de sidste kom til lørdag formiddag og gennemførte løbet på ca. 100 km. Træffet havde Kolind Sund og Norddjurs som tema, hvor starten gik omkring godserne Rugård og Katholm til Torvet i Grenå, med udstilling af bilerne.

Derefter til en rigtig firlænget sundgård, hvor deltagerne blev budt velkommen af proprietær John Erichsen, som fortalte om gårdens historie og fremviste den specielle lade og hans egne veteranbiler.

Køretur videre forbi Bonderøvens ejendom, kendt fra fjernsynet og videre af støvet vej i bunden af Kolind Sund med høstende mejetærskere til den vigtige pumpestation i Fannerup. John Eriksen fortalte om vandet fra sundet, som løftes ca. 3,5 m op i Nordkanalen. Gruppen nåede også at fortære en lækker sandwich mm, inden afgang gennem naturskøn ådal og skovområder inden Bønnerup Havn blev nået.

Efter stoppet på Bønnerup Havn, stadig i flot sommervejr, gik turen sydpå via sundets hovedstad, Kolind og videre til årets hemmelige højdepunkt, fri kørsel og manøvreprøver på selveste Ring Djursland.

Alle fik en første runde på banen og forklaring af Preben om banens nuværende funktion som uddannelsessted for alt indenfor transport og øvebane for politi m.fl. Et par af bilerne blev kraftigt prøvet af på den flotte racerbane, hvor Kenneth i Datsun FII kom først over målstregen. Herefter manøvreprøver i køregården, hvor flere af deltagerne ikke helt har styr på afstand fra kofanger til stoppind!!

Stor tak til Preben for hjælp til hele turen og specielt denne del af løbet, som ellers ikke kunne lade sig gøre.

Præmierne til årets træf var sponsoreret af medlem Poul Erik, Øster Alling Auto og  trøjerne blev omgående afprøvet. Tak til Poul Erik for præmierne.

Aftenen blev brugt til middag og hyggeligt selskab og kammeratlige drillerier og en enkelt bilhandel mellem medlemmerne.

 Uden mad og drikke.... serveret i caféen på Krakær Camping.

Søndag var tid til opbrud, med deltagere fra Tåsinge, Fyn, Sønderjylland og Midtjylland, havde flere en lang og god køretur hjem i deres velkørende Datsun biler.

Klubbens fine tradition med udlevering af årets træfmærke blev i år udskudt til næste gang deltagerne mødes. Desværre var mærkerne tabt under turen, men efterfølgende genoptrykt.

Tak til alle deltagerne, højt humør under hele træffet, vel mødt igen til næste år  med forhåbentlig flere japanske biler.Klubtræf 23. - 25. august 2019 på Krakær Camping v. Ebeltoft

Alle klubbens medlemmer inviteres til det årlige træf, hvor deltagelse kan være på hele eller dele af træffet. Såfremt man ønsker at deltage i udstilling, besøg og rundtur på det nordlige Djursland, som foregår om lørdagen, er man velkommen til "kun" at deltage i dette.

Der er muligt at bestille overnatning direkte på Krakær Camping, tlf. 8636 2118, husk at oplyse "Datsuntræf" for nedsat pris på overnatning. Bestil allerede nu, da der er rift om hytter og campingvogne.

Der opkræves ikke træfgebyr for deltagelse, eneste betaling er udelukkende egenbetaling for overnatning/er og eventuel bespisning, som er muligt i caféen på pladsen.

Det endelige program udsendes på mail til alle medlemmer omkring sommerferien.


Klub træf 2018

I weekenden 24. - 26. august blev klubbens andet træf afholdt med udgangspunkt på Løgismosestrand Camping. Årets træf var planlagt af Kirsten og Lauge med assistance fra Jørn, som primært tog sig af dejlige middage til fredag og lørdag aften.

Kirsten og Lauge havde tilrettelagt en fantastisk flot og historisk køretur til Helnæs Fyr, gennem mange hyggelige Sydfynske små landsbyer, herunder Snave, videre til havnen i Fåborg med udstilling af ni flotte Datsun'er. Turen gik videre til Svendborg Havn, hvor vi fyldte godt på træffet med andre veteraner.

En helt speciel Datsun 100(1400)A deltog også i træffet og vagte ekstra opsigt, her på Fåborg Havn, hvor specielt motorrummet blev beundret. Bilen er bygget af Jørn Krogh og ejes i dag af Bøje Larsen, tidligere rallykører, selvfølgelig i Datsun.

Inden lørdagens løb havde Lauge og Kirsten givet en grundig orientering af alle seværdighederne vi skulle passere på dagens løb, herunder også Hagenskov Gods. Både det nuværende, men også resterne af det tidligere gods, som var nedbrændt for mange år siden. 

Intet træf uden hygge og god mad til alle deltagere, der deltog ni biler og 15 deltagere, hvoraf de fleste var indkvarteret i udmærkede hytter på Løgsismosestrand Camping. Pladsen råder over velegnet selskabslokale, hvor deltagerne kunne mødes til morgenmad og fik dejlige middage og hyggeligt samvær.

Hyggen fortsatte i de dejlige hytter, hvor snakken og kaffen mm, gled ned ovenpå nogle spændende oplevelser..

Et sidste tilbud fra Kirsten og Lauge på hjemturen om søndagen, hvor Skoda Museum havde Åbent Hus og træf, vi besøgte Skoda vennerne og så deres flotte veteraner.

Alle var enige om en weekend, hvor et vel tilrettelagt træf igen havde været en stor succes, som helt sikkert skal gentages i 2019, med flere af vores velholdte Datsun'er, gerne med nogle Z modeller og deres mennesker.

Klub træf 2017

I weekenden 1. - 3. september afvikledes klubbens første træf, som var henlagt til Krakær Camping, midt i Mols Bjerge på Djursland. Der var samlet forskellige modeller og 12 deltagere, som fik en fornøjelig weekend, hvor der både var fremvisning på Torvet i Ebeltoft og hyggetur til Slettehage Fyr og rundtur i Mols Bjerge.

Hertil det vigtigste, masser af hyggeligt samvær, bilsnak, god mad og rigtig godt vejr.